SHPS

Go to content

Main menu

2012

Actueel

Wat gebeurde er in 2012 allemaal

In november 2012
werd er een motie met betrekking tot onze stichting aangenomen in de gemeenteraad van Rotterdam. (klik hier voor de motie)

Verder werd er weer een loterij georganiseerd om geld in te zamelen voor de verzendkosten van de containers. De trekking was op 14 december 2012.
In oktober 2012 is de 53 CONTAINER ingeladen en verscheept naar suriname.
Dit keer met spullen voor de volgende scholen:
" Anne Bakkerschool
" O.S. Garnisoenspad
" Friedrich Stähelinschool
" S.O. Jenny Muller

Op zaterdag 19 mei 2012 vierden wij het inladen van de vijftigste
zeecontainer voor de lagere scholen in Suriname

Niet alles kan onopgemerkt passeren. Vanuit de toenmalige opslag in de Spaansepolder, waarin we meubilair voor de lagere scholen in Suriname verzamelden, hebben wij op 19 mei de
vijftigste zeecontainer ingeladen.

Van de 240 aanvragen van Surinaamse scholen zijn er dan 161 afgehandeld en hebben 16.250 kinderen inmiddels een beter leerlingsetje (tafeltje en stoeltje) en ander materiaal (o.a. kasten, computers, boeken, schoolborden) gekregen.

In één 40ft HC zeecontainer - lengte 12 meter- gaan algauw duizend stuks.
In totaal zijn er dan al 49.000 stuks in de republiek Suriname aangekomen.

Al het door scholen hier gedoneerde is daar aan een tweede leven begonnen.
Dat is goed nieuws voor het milieu. Belangrijk is ook dat onze
Rotterdamse HALT-jongeren hierin ook een bescheiden rol vervullen.

Krantenartikel:
De deelgemeente Rozenburg heeft in een krantenartikel hun deelname aan onze stichting uitgelegd. Klik HIER om het artikel te openen.
In januari 2012 krgen wij een nieuwe bestelauto: Bestelwagen in de brand - de sponsor bracht uitkomst

'Je hebt er voor het laatst in kunnen meerijden', kreeg een medewerker op zondagmorgen 15 januari te horen. Met verstikte stem kwam de verklaring. 'Ze hebben 'm vannacht in de brand gestoken.' Dat was dus die mooie gesponsorde bestelbus met daarop in groot formaat Schoolhulpproject Suriname, de rood-witte bus waarop Cees Verschoor zo trots was.

Om 4 uur 's morgens, dus in de nacht, was de brand erin gegaan, op een parkeerplaats haast voor zijn huis. Ook een tweede auto even verderop trof dit lot. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle, maar de auto's waren total loss en werden voor onderzoek afgevoerd. Cees Verschoor had het nakijken. De geplande ritten om schoolboeken op te halen moesten worden afgelast.
Pijnlijker nog: de sponsor moest worden ingelicht. Die was op zakenreis in het buitenland. 's Avonds kwam zijn telefoontje: 'Cees, ik kom deze week terug en ga kijken wat ik voor je doen kan.' Een klein lichtpuntje waarmee de voorman van het project zijn rampdag kon afsluiten.
Maar vanzelfsprekend was hij flink aangeslagen, boos en teleurgesteld over het vandalisme van de vermoedelijk jonge daders, die niet beseffen wat zij aanrichten. Geheel naar zijn aard weigerde hij hen echter in grote woorden neer te zetten: 'Het zijn gewoon domme uilskuikens. Als ze gepakt worden weet ik een prima opvoedkundige straf voor hen: Ze mogen als HALT-jongeren meewerken in de opslag van onze Stichting. Uiteraard hangt er ook een prijskaartje aan hun daad.'

En daar stond een nieuwe bus
Voor Cees Verschoor was het nauwelijks te geloven. De sponsor - Slager Automaterialen in Rotterdam - kreeg het voor elkaar: de Stichting kon weer beschikken over een nieuwe bus, een Toyota HiAce, door de mooi aangebrachte kleurige logo's duidelijk herkenbaar als de bus voor Schoolhulp Suriname. In het weekend van 4 en 5 februari werd hij voorgereden door eigenaar René Boers. Projectleider Cees stond sprakeloos - en voor een Rotterdammer wilde dat veel zeggen.

 
Back to content | Back to main menu