SHPS

Go to content

Main menu

De organisatie

Wie zijn wij

Hoe krijgen wij dit voor elkaar?

Nadat het idee ontstaan was om schoolmateriaal vanuit Nederland te gaan verzenden naar Suriname hebben wij hier een speciale stichting voor opgericht en zijn aan de slag gegaan. De Nederlandse Stichting Schoolhulpproject Suriname.
Deze stichting zorgt voor het inzamelen van het benodigde materiaal en de verzending hiervan naar Suriname.

Het inzamelen van spullen en het verzenden ervan is één ding maar hoe krijgen wij het dan in Suriname op de plaats van bestemming?

Om dit in goede banen te leiden hebben wij een beroep gedaan op vrienden en kennissen in Suriname en hen geholpen met het oprichten van een aparte stichting. De Surinaamse Stichting voor de Scholen in Suriname verzorgt de coördinatie en de distributie van het materiaal naar de desbetreffende scholen. Ook ontwikkelt deze stichting educatieve- trainings- vormings- en voorlichtingsprogramma's voor de jeugd.

De stichting Unu Pikin levert een belangrijke bijdrage in het logistieke proces in Suriname.
Wij streven ernaar zoveel mogelijk samen te doen omdat we op deze manier sneller ons doel bereiken.

Tevens zijn er adviseurs aangetrokken, zowel in Nederland als in Suriname, die elk met hun eigen specialisme de stichting bijstaan. Daarnaast is er contact gelegd met het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Suriname.

Gesteund door een groep vrijwilligers
Al het werk wordt gedaan door een groep vrijwilligers, die in hun vrije tijd hun steentje bijdragen om dit mooie project voor elkaar te krijgen. Dit alles onder regie van de oprichter en voortrekker van het project Cees Verschoor.

overzicht van het bestuur


 
Back to content | Back to main menu